Kontonummer:
1503 74 03269

Registrer din bankdonasjon og angi fordeling her
Ufordelte donasjoner går 70% til AMF og 30% til SCI

 

Ingen tilkobling

Hei! Vi når dessverre ikke serveren vår fra din maskin. Du kan forsøke igjen på et senere tidspunkt. Takk!

Doner her

Angi sum

kr

Betalingsmåte

Kostnadene angitt under dekkes av Effekt.
100% av din donasjon kommer frem.
1.9% + 2.8kr
1.7%
Venter på bekreftelse på innbetaling fra tredjepart
 • 1
  Velg betal i Vipps-appen
 • 2
  Søk etter og velg Stiftelsen Effekt eller #311367
 • 3
  Før inn beløp og
  KID: i meldingsfeltet
 • 4
  Bekreft donasjon
 • 5
  Kvittering
Avbryt
Ferdig
Lukk skjermbilde

Takk!

Du kan nå overføre til oss.

Vi bruker vanligvis noen dager på å bekrefte Vipps-donasjoner. Du vil få en mail til når vi har bekreftet din donasjon. Sjekk søppelpost-mappen om du ikke har mottatt eposten i løpet av noen dager.

Vi har nå mottatt din donasjon! Vi har også sendt en kvittering til med mer informasjon. Sjekk søppelpost-mappen om du ikke har mottatt eposten i løpet av noen timer.

Denne løsningen er fortsatt i beta-versjon.
Finner du feil, gi beskjed til
post@stiftelseneffekt.no

 

Nyhet:

The Against Malaria Foundation er nå godkjent for skattefradrag i Norge.
Donér direkte til AMF og legg donasjonskvitteringen ved skattemeldingen for i år.
Les mer under om skattefradag under.

På denne siden kan du donere til våre anbefalte organisasjoner. Du kan velge fordeling mellom organisasjonene selv, eller du kan følge vår anbefalte fordeling som er lik som den GiveWell anbefaler, nemlig 70% til AMF og 30% til SCI. Uansett hvilken fordeling du velger går pengene til noen av verdens mest effektive hjelpeorganisasjoner.

Du kan også velge å gi en gave til Stiftelsen Effekt og drift av gieffektivt.no og promotering av våre anbefalte organisasjoner.

 

Transaksjonskostnader

Uansett hvilken betalingsmetode du bruker går 100% av din donasjon til organisasjonene du velger. Effekt dekker eventuelle transaksjonskostnader. PayPal tar 2,80 kr + 1,9% av beløpet. Du behøver ikke ha egen bruker hos PayPal, men du må oppgi et debet- eller kredittkort som i en vanlig nettbutikk. Vipps tar 1,75% av beløpet og du trenger appen på mobil med egen bruker. Vanlig bankoverføring gjør du i nettbanken til kontonummeret gitt øverst på siden, og det er helt kostnadsfritt.

Når vi tildeler støtte videre til våre anbefalte organisasjoner tar vår og deres bank en fast avgift i størrelsesorden 45-300 kr. Fordelt på alle donasjoner blir dette en forsvinnende liten andel av din donasjon. 

 

ANDRE MÅTER Å GI PÅ

Bank

Bankoverføringer i Norge gjøres som en vanlig betaling og er uten transaksjonskostnader. Dette er den billigste og enkleste måten å donere på. Vi anbefaler spesielt bankoverføring om du skal gi fast eller en større sum. De fleste banker støtter muligheten til å sette opp faste betalinger.

Donasjoner til våre anbefalte organisasjoner overføres til konto: 1503.74.03269 (DNB).

Du kan registrere din donasjon via dette skjemaet, der du bestemmer hvilke organisasjoner din donasjon skal gå til og om du vil motta mer informasjon fra oss. Har du spørsmål kan du sende en e-post til donasjon@stiftelseneffekt.no. 

Facebook

På Facebook kan du donere selv eller starte egen innsamlingsaksjon enkelt og helt gratis. Besøk vår Facebook-side og velg "Gi et bidrag"-knappen under vårt bannerbilde, eller "Opprett innsamlingsaksjon".

Du vil få en kvittering på epost fra Facebook når du donerer. Facebook tar ingen gebyrer så 100% av din donasjon kommer frem. Les mer om Facebooks innsamlingsfunksjon her.

Send oss en melding på Facebook eller på mail til donasjon@stiftelseneffekt.no hvis du har spørsmål eller ønsker en spesifikk fordeling for din donasjon eller innsamling. Standard fordeling er 70% til Against Malaria Foundation og 30% til Schistosomiasis Control Initiative.

Ønsker du å gi en donasjon i gave? Last ned og skriv ut våre utvalgte gavekort!

Tips oss om andre BETALINGSLØSNINGER

Kjenner du til andre betalingsordninger som er bedre og/eller billigere enn de vi bruker så si ifra på post@stiftelseneffekt.no

 

Hvorfor gi gjennom oss?

Gieffektivt.no fungerer som et forenklende mellomledd mellom norske givere og verdens mest effektive hjelpeorganisasjoner. Det gjør det enklere å gi, reduserer de totale transaksjonskostnadene og på sikt håper vi på å kunne gi mulighet til skattefradrag på alle donasjoner. Hvis mange donerer via gieffektivt.no får vi også viktig statistikk som vi kan bruke til å øke interesse og donasjoner fra enda flere til våre anbefalte organisasjoner.

Gir donasjonene skattefradrag?

Nyhet! (08.01.17) The Against Malaria Foundation(AMF) er fra og med 2017 godkjent for skattefradrag i Norge. Donasjoner gitt direkte til AMF til en årlig sum på over 500 kr, og oppad til 40.000 kr, gir fradrag. Dette gjelder dessverre ikke donasjoner gjennom Stiftelsen Effekt. For å få fradrag må man selv fylle dette ut på skattemeldingen ta vare på donasjonskvittering som dokumentasjon hvis Skatteetaten utfører kontroll. Du kan donere direkte til AMF her. Vi har dialog med AMF og kan svare på de fleste spørsmål knyttet til donasjoner og skattefradrag fra Norge. Send oss en epost til donasjon@stiftelseneffekt.no hvis det er noe du lurer på.

Dessverre får man ikke skattefradrag for gaver verken til Stiftelsen Effekt eller de andre av våre anbefalte organisasjoner. Vi jobber imidlertid med å få dette på plass, men kan ikke si med sikkerhet når, eller om, det kommer. Vi vet at mange ønsker å bruke denne muligheten til å donere mer. I mellomtiden anbefaler vi fortsatt å donere gjennom Stiftelsen Effekt . Selv om totalsummen du donerer kanskje blir mindre sammenlignet med organisasjoner som gir skattefradrag, så mener vi våre anbefalte organisasjoner får mange ganger mer ut av pengene enn gjennomsnittlige bistandsorganisasjoner. Siden skatteprosenten for privatpersoner er 23% (2018) vil man med skattefordelen maks kunne donere 30% mer uten ekstra kostnad for donor.

Juridisk merknad

Effekt er forpliktet av juridiske grunner til å reservere seg retten til å bestemme den endelige bruken av donasjoner gitt til Stiftelsen Effekt. Styret i Effekt har imidlertid vedtatt å videreføre donasjoner etter donors ønsker og har aldri avviket fra dette tidligere. Det foreligger heller ingen planer om å gå vekk fra dette. Effekt tar ingen gebyrer og donerer videre hele summen som angitt etter givers ønske. Givere står imidlertid fritt til å velge å donere til drift av Stiftelsen Effekt som står bak gieffektivt.no.