Kontonummer: 1503 74 03269

Vipps: 311367

Nyhet:

The Against Malaria Foundation er nå godkjent for skattefradrag i Norge.
Donér direkte til AMF og legg donasjonskvitteringen ved skattemeldingen for i år.
Les mer under om skattefradag under.

Registrer din donasjon og angi fordeling (for vanlig donasjoner gjennom Effekt)
Ufordelte donasjoner går 70% til AMF og 30% til SCI

* Skjemaet fungerer ikke om du benytter Internet Explorer eller Samsung Internet. Vennligst bruk Vipps eller bankoverføring i stedet. Se detaljer under.

Les avsnittet om skattefradrag for detaljer om hvordan vi prøver å få dette på plass for våre anbefalte organisasjoner.

 

Her kan du donere til våre anbefalte organisasjoner. Du kan velge fordeling mellom organisasjonene selv, eller du kan følge vår anbefalte fordeling som er lik som den GiveWell anbefaler, nemlig 70% til AMF og 30% til SCI. Uansett hvilken fordeling du velger går pengene til noen av verdens mest effektive hjelpeorganisasjoner.

Du kan også velge å gi en gave til drift av gieffektivt.no og promotering av våre anbefalte organisasjoner.

 

Transaksjonskostnader

Bruker du skjemaet til venstre donerer du ved hjelp av PayPal. Du behøver ikke ha egen bruker hos PayPal, men du må oppgi et debet- eller kredittkort som i en vanlig nettbutikk. PayPal tar 2,8 kr + 1,9% i transaksjonskostnader som dekkes av stiftelsens driftsmidler. Hvis du vil unngå dette kan du gi kostnadsfritt via vanlig bankoverføring (se detaljer under).

Når vi tildeler donasjonene videre til våre anbefalte organisasjoner tar vår og deres bank en fast avgift i størrelsesorden 45-100 kr. Fordelt på alle donasjoner blir dette en forsvinnende liten andel av din donasjon. 

Uansett kommer hele din donasjon frem etter ditt ønske.

ANDRE MÅTER Å GI PÅ

 

Facebook

På Facebook kan du donere selv eller starte egen innsamlingsaksjon enkelt og helt gratis. Besøk vår Facebook-side og velg "Gi et bidrag"-knappen under vårt bannerbilde, eller "Opprett innsamlingsaksjon".

Du vil få en kvittering på epost fra Facebook når du donerer. Facebook tar ingen gebyrer så 100% av din donasjon kommer frem. Les mer om Facebooks innsamlingsfunksjon her.

Send oss en melding på Facebook eller på mail til donasjon@stiftelseneffekt.no hvis du har spørsmål eller ønsker en spesifikk fordeling for din donasjon eller innsamling. Standard fordeling er 70% til Against Malaria Foundation og 30% til Schistosomiasis Control Initiative.

 

Bank

Bankoverføringer i Norge gjøres som en vanlig betaling og er uten transaksjonskostnader. Dette er den billigste og enkleste måten å donere på. Vi anbefaler spesielt bankoverføring om du skal gi fast eller en større sum. De fleste banker støtter muligheten til å sette opp faste betalinger.

Donasjoner til våre anbefalte organisasjoner overføres til konto: 1503.74.03269 (DNB).

Du kan registrere din donasjon via dette skjemaet, der du bestemmer hvilke organisasjoner din donasjon skal gå til og om du vil motta mer informasjon fra oss. Har du spørsmål kan du sende en e-post til donasjon@stiftelseneffekt.no. 

 

Vipps

Du kan også donere kjapt og enkelt med Vipps. Her er transaksjonskostnaden 1,75 % som dekkes av stiftelsens driftsmidler slik at hele din donasjon kommer frem. Velg "kjøp noe" og søk etter Stiftelsen Effekt, eller 311367 i Vipps-appen.

Du kan velge hvilken organisasjon din donasjon skal gå til ved å bruke meldningsfeltet eller sende oss en mail til donasjon@stiftelseneffekt.no. Vi får ikke informasjon om telefonnummer eller epostadresse når du donerer gjennom Vipps så vi kan dessverre ikke selv ta kontakt med deg om noe skulle oppstå. Send oss en mail om du lurer på noe eller er i tvil.

Ønsker du å gi en donasjon i gave? Last ned og skriv ut våre utvalgte gavekort! Nederste linje i grønt passer godt til julekort!

Tips oss om andre BETALINGSLØSNINGER

Kjenner du til andre betalingsordninger som er bedre og/eller billigere enn de vi bruker så si ifra på post@stiftelseneffekt.no

 

Hvorfor gi gjennom oss?

Gieffektivt.no fungerer som et forenklende mellomledd mellom norske givere og verdens mest effektive hjelpeorganisasjoner. Det gjør det enklere å gi, reduserer de totale transaksjonskostnadene siden vi samler donasjonene i større overføringer og på sikt håper vi på å kunne gi mulighet til skattefradrag på donasjoner. Hvis mange donerer via gieffektivt.no får vi også viktig statistikk som vi kan bruke til å øke interesse og donasjoner fra enda flere til våre anbefalte organisasjoner.

Gir donasjonene skattefradrag?

Nyhet! (08.01.17) The Against Malaria Foundation(AMF) er fra og med 2017 godkjent for skattefradrag i Norge. Donasjoner gitt direkte til AMF til en årlig sum på over 500 kr, og oppad til 30.000 kr (2017) (eller 40.000 kr i 2018), gir fradrag. Dette gjelder dessverre ikke donasjoner gjennom Stiftelsen Effekt. For å få fradrag må man selv fylle dette ut på skattemeldingen ta vare på donasjonskvittering som dokumentasjon hvis Skatteetaten utfører kontroll. Du kan donere direkte til AMF her. Vi har dialog med AMF og kan svare på de fleste spørsmål knyttet til donasjoner og skattefradrag fra Norge. Send oss en epost til donasjon@stiftelseneffekt.no hvis det er noe du lurer på.

Dessverre får man ikke skattefradrag for gaver verken til Stiftelsen Effekt eller de andre av våre anbefalte organisasjoner. Vi jobber imidlertid med å få dette på plass, men kan ikke si med sikkerhet når, eller om, det kommer. Vi vet at mange ønsker å bruke denne muligheten til å donere mer. I mellomtiden anbefaler vi fortsatt å donere gjennom Stiftelsen Effekt . Selv om totalsummen du donerer kanskje blir mindre sammenlignet med organisasjoner som gir skattefradrag, så mener vi våre anbefalte organisasjoner får mange ganger mer ut av pengene enn gjennomsnittlige bistandsorganisasjoner. Siden skatteprosenten for privatpersoner er 23% (2018) vil man med skattefordelen maks kunne donere 30% mer uten ekstra kostnad for donor.

Juridisk merknad

Effekt er forpliktet av juridiske grunner til å reservere seg retten til å bestemme den endelige bruken av donasjoner gitt til Stiftelsen Effekt. Styret i Effekt har imidlertid vedtatt å videreføre donasjoner etter donors ønsker og har aldri avviket fra dette tidligere. Det foreligger heller ingen planer om å gå vekk fra dette. Effekt tar ingen gebyrer og donerer videre hele summen som angitt etter givers ønske. Givere står imidlertid fritt til å velge å donere til drift av Stiftelsen Effekt som står bak gieffektivt.no.