Denne kampanjen er over. Takk til alle som bidro til nesten 50 000 kr til matberikelse mot skjult sult!


Ønsker du støtte Project Healthy Children eller noen av de andre organisasjonene vi anbefaler kan du gjøre det på våre donasjonssider.


Støtt Project Healthy Children i kampen mot skjult sult!

kids4withlogo.jpg

PHC støtter tiltak for næringsberiket mat

Project Healthy Children (PHC) jobber sammen med myndigheter, produsenter og lokalbefolkning for å planlegge og implementere tiltak for næringsberikning av matvarer i utviklingsland (på engelsk: food fortification) . Å næringsberike matvarer vil si å tilsette livsviktige vitaminer og mineraler som jern, folinsyre og A-vitamin i vanlige matvarer som ris, sukker og vegetabilske oljer. Mangel på essensielle næringstoffer er en viktig årsak til barnedødelighet og funksjonshemming i utviklingsland. Feilernæring fører til blindhet, mangelsykdommer og svekket immunforsvar. Spesielt for gravide kvinner er det viktig å innta nødvendige næringsstoffer. Gjennom å tilsette vitaminer og mineraler i produksjonsleddet av vanlige matvarer som utsatte grupper konsumerer når man ut til svært mange, uten store kostnader og uten at noen trenger å endre adferd.

Næringsberikning av matvarer er en grundig gjennomtestet metode for å forbedre både folkehelsen og økonomien i fattige land. Gjennom teknisk assistanse og lobbyvirksomhet opp mot nasjonale og regionale myndigheter har Project Healthy Children bidratt til å få i gang berikningsprosjekter i land som Liberia, Burundi og Rwanda, for 5 kroner per person per år. De store helsegevinstene, kostnadseffektiviteten og de positive evalueringene av disse prosjektene gjør at Project Healthy Children er en “promising top charity” hos Giving What We Can og "standout charity" hos GiveWell.org.

LES MER HER:

PHCs hjemmeside // Giving What We Can om PHC og næringsberiket mat  // WHO

 

 

Nesten 50 000 kr til effektiv bistand!

Takk til alle som har støttet kampanjen og spesielt takk til generøse donorer som stilte 5000 kr for å matche de førte 5000 kr vi fikk inn.

 
InnsamlingsbarV2.6.png
 

HVORFOR GI GJENNOM OSS?

GiEffektivt.no fungerer som et forenklende mellomledd mellom norske givere og verdens mest effektive hjelpeorganisasjoner. Det gjør det enklere å gi, reduserer de totale transaksjonskostnadene siden vi samler donasjonene i større overføringer og på sikt håper vi på å kunne gi mulighet til skattefradrag på donasjoner. Hvis mange donerer via GiEffektivt.no får vi også viktig statistikk som vi kan bruke til å øke interesse og donasjoner fra enda flere til våre anbefalte organisasjoner.

GIR DONASJONENE SKATTEFRADRAG?

I dag får man dessverre ikke skattefradrag for gaver verken til Stiftelsen Effekt eller noen av våre anbefalte organisasjoner. Vi jobber imidlertid med å få dette på plass, men kan ikke si med sikkerhet når, eller om, det kommer. Vi vet at mange ønsker å bruke denne muligheten til å donere mer. I mellomtiden anbefaler vi fortsatt å donere gjennom Stiftelsen Effekt. Selv om totalsummen du donerer kanskje blir mindre sammenlignet med organisasjoner som gir skattefradrag mener vi våre anbefalte organisasjoner får mange ganger mer ut av pengene enn gjennomsnittlige bistandsorganisasjoner. Skattefordelen utgjør i beste tilfelle 33% økning av donasjonen.

JURIDISK MERKNAD

Effekt er forpliktet av juridiske grunner til å reservere seg retten til å bestemme den endelige bruken av donasjoner gitt til stiftelsen Effekt. Styret i Effekt har imidlertid vedtatt å videreføre donasjoner etter donors ønsker og har aldri avviket fra dette tidligere. Det foreligger heller ingen planer om å gå vekk fra dette. Effekt tar ingen gebyrer og donerer videre hele summen som angitt etter givers ønske. Givere står imidlertid fritt til å velge å donere til drift av Stiftelsen Effekt som står bak GiEffektivt.no.