Donasjon av kryptovaluta

I samarbeid med Kaupang støtter nå donasjoner av kryptovaluta!
Du kan donere Bitcoin (BTC) her.
Det er skattefritt. Vi tar ingen gebyrer. Alt går til effektiv bistand.
Ingen vet hva ettertiden vil tenke om krypto og de ekstraordinære formuene krypto har skapt.
Du kan bidra til å bestemme det.
"Nå er det mulig å donere kryptovaluta til bistandsprosjekter"
"gieffektivt.no har startet et samarbeid med kryptobørsen Kaupang, for at holdere kan gi bort bitcoin til veldedige formål."
"Det kan være starten på en liten revolusjon i norsk bistandsbransje, som hittil ikke har rettet seg mot eiere av kryptovaluta i sin ordinære innsamlingsvirksomhet. gieffektivt.no er den første og foreløpig eneste i bistandsbransjen som gjør dette her til lands."
Donasjon av kryptovaluta utløser ikke skatt
Bruk og veksling av kryptovaluta er en skattemessig realisering av en eventuell verdiøkning du har, men en gaveoverføring teller ikke som skattemessig realisering verken for donor eller oss som mottakere. Du kan derfor donere krypto med verdiøkning uten å måtte tenke på skatt. Les mer hos Skatteetaten.

Til sammenligning vil en veksling i NOK telle som realisering og utløse 22% skatt på verdiøkningen du har hatt. Donerer du til oss realiseres ingenting og noen av verdens aller fattigste får fullt utbytte av ditt bidrag
  Hva vil skje med din donasjon?
  1
  Du donerer krypto til oss
  Følg alle transaksjoner på vår wallet
  2
  Vi tildeler jevnlig vår fulle saldo til GiveWells tildelingsfond
  Vi tar ingen gebyrer
  Les mer om GiveWells tildelingsfond
  3
  GiveWell veksler til fiat valuta
  GiveWell tar heller ingen gebyrer
  4
  GiveWell tildeler støtte til våre anbefalte organisasjoner
  Tildelingen skjer kvartalsvis til de organisasjonene som har størst nytte av pengene akkurat da
  Les mer om våre anbefalte organisasjoner
  5
  Du støtter verdens mest effektive bistand!
  Hvilken impact vil din donasjon ha?
  Alle donasjoner, uansett størrelse, vil støtte noen av verdens mest effektive bistandsorganisasjoner. Her er noen eksempler på noen tidligere tildelinger fra GiveWells tildelingsfond, for å eksemplifisere hva en donasjon dit kan utrette:

  • $25,9 millioner i mars 2021 til Against Malaria Foundation som bekjemper malaria med impregnerte myggnett. Denne tildelingen er estimert å dekke produksjon og distribusjon av 5,2 millioner malarianett som vil beskytte over 10 millioner mennesker mot malaria i flere år. GiveWell estimerer at dette vil redde 5 800 liv - de aller fleste av dem barn.

   Det betyr at 1 BTC (ca $50 000 den 15.12.21) ville ha beskyttet 20 000 mennesker mot malaria og reddet 11 barn under 5 år som ellers ville dødd av malaria.

  • $11 millioner i juni 2021 til Helen Keller International som deler ut A-vitamintilskudd til barn for å bekjempe mangelsykdommer. En dose koster kun $1, så 11 millioner barn fikk A-vitamintilskudd, noe som GiveWell estimerer redder livet til 3 700 barn.

  • $8,7 millioner i august 2021 til New Incentives som bruker adferdsøkonomiske metoder for å øke vaksineringen av barn i Nigeria. Gjennom pengeincentiver hjelper de familier å prioritere vaksinering på sin nærmeste helseklinikk, noe som viser seg å være svært kostnadseffektivt. Denne tildelingen er estimert å redde 1 950 liv.
  Hvordan er dette sammenlignet med andre organisasjoner?
  Mange bistandsorganisasjoner kommer opp med overdrevne påstander om hvor billig de kan redde liv, men de har ikke solid grunnlag for dette. Få driver datainnsamling og analyse av høy kvalitet for å sikre at deres egne prosjekter er suksessfulle. GiveWell legger ned over 20 000 timer med analyse hvert år for å finne de organisasjonene som kan redde og forbedre livene til flest mulig per krone.

  Om gieffektivt.no
  gieffektivt.no ble lansert i 2016 av studenter på NTNU og UiO og er nå et samarbeid mellom Stiftelsen Effekt og Effektiv Altruisme Norge. Målet vårt er å gjøre det enkelt for norske givere å støtte noen av verdens mest effektive bistandsorganisasjoner. Vi ønsker å gjøre verden best mulig, for flest mulig. Våre driftsutgifter er dekket av egne donorer som tror på prosjektet vårt, derfor kan vi love at 100% av dine donasjoner blir videreført til organisasjonene vi anbefaler.
  Laster balanse...
  (...)
  BTC i vår wallet,
  kurser fra blockchain.com for BTC til USD og Norges Bank for USD til NOK.
  Spørsmål:
  Hvordan donerer jeg bitcoin (BTC)?
  Svar:
  Gå til vår giverside og følg instruksjonene der
  Spørsmål:
  Kan jeg donere andre kryptovaluta enn bitcoin (BTC)?
  Svar:
  Ikke enda, men vi vil gjerne høre fra deg om det er av interesse! Gi en tilbakemelding i kontaktskjema nederst
  Spørsmål:
  Kan jeg få skattefradrag for kryptodonasjoner til dere?
  Svar:
  Ikke enda, men vi vil gjerne høre fra deg om det er av interesse! Gi en tilbakemelding i kontaktskjema nederst.

  I utgangspunktet er donasjoner til oss godkjent for å gi skattefradrag opp til 50 000 kr (i 2021), men da må vi ha et system for å verifisere donor - og det har vi ikke enda. Uansett er skattefordelen ved at donasjoner ikke teller som skattemessig realisering betydelig større og uten et øvre tak.

  Les mer om skattefradrag på fiatdonasjoner her.
  Spørsmål:
  Hva er fordelene med å donere kryptovaluta?
  Svar:
  Kryptovaluta er en teknologi som gjør det svært enkelt å donere samtidig som man åpner opp for en helt ny givergruppe.
  Spørsmål:
  Påvirker kryptovaluta klimaet negativt?
  Svar:
  Utvinning av kryptovaluta er en prosess som pågår konstant, så donasjoner til oss vil ikke øke klimaavtrykket. Store deler av utvinningen gjøres nå ved hjelp av fornybare energikilder og vi ser at flere og flere går over til fornybare energikilder både av økonomiske og politiske grunner.
  Spørsmål:
  Benyttes ikke kryptovaluta av kriminelle?
  Svar:
  Jo, akkurat slik som kontanter benyttes en svært liten andel av kryptovaluta til dette. Fordelen med Bitcoin er at transaksjoner er sporbare og egner seg svært dårlig dersom anonymitet er målet. Med dagens teknologi kan en overførsel i spores tilbake til sitt opphav i løpet av minutter og med dagens regelverk er bitcoin som betalingsmiddel et dårlig valg for dem uten rent mel i posen.
  Spørsmål:
  Kan man unndra skatt ved å bruke kryptovaluta?
  Svar:
  Kryptovaluta som bitcoin er basert på et åpent bokføringssystem hvor alle kan se alle transaksjoner. Dersom du er registrert hos en børs eller veksler gjør dette at forsøk på dette lett kan oppdages, og bevises i ettertid.
  Spørsmål:
  Er ikke bitcoin og andre kryptovaluta meget ustabil prismessig?
  Svar:
  Jo, bitcoin og en del andre kryptovaluta er en volatil aktivaklasse. Dette betyr at en donasjon både kan synke eller gå opp i verdi sett mot norske kroner. Verdien av en donasjon settes på overføringstidspunktet.
  Spørsmål:
  Jeg trenger teknisk hjelp
  Svar:
  Kontakt vår samarbeidspartner Kaupang Krypto på support@kaupangkrypto.no om du har tekniske spørsmål til selve overføringen. Kontakt oss via kontaktskjema under om du har andre spørsmål.
  Ta kontakt hvis du har andre spørsmål eller ønsker å donere annen valuta
  E-postadresse
  Oppgi om du ønsker respons fra oss
  Din melding