Doner

Utgjør en større forskjell
Klikk her for å donere bitcoin
Doner bitcoin til vår wallet adresse: bc1qflz6uau39k4l48zn8p9d3s5vlmqk09ekpsga25
eller bruk QR-koden over.

Merk at donasjon av kryptovaluta ikke utløser gevinstskatt. Enn så lenge registrer vi ikke donor eller fordeling ved donasjoner av krypto, så din donasjon vil støtte effektiv bistand gjennom GiveWells tildelingsfond.

Les mer om donasjon av krypto


Ta kontakt på donasjon@gieffektivt.no for spørsmål

Er donasjonen en gave til venner eller familie?

Kan du få skattefradrag på donasjoner?

Ja! Du kan få skattefradrag for donasjoner som overstiger 500 kr per år, opp til 50 000 kr. Dette gjelder både for enkeltpersoner og aksjeselskap.

Vi registrerer dine donasjoner hos Skatteetaten hvis du oppgir ditt fødselsnummer i donasjonsløsningen ovenfor. Alternativt kan du gjøre det i ettertid på e-post til donasjon@gieffektivt.no. Om du ønsker en kvittering fra oss på donasjonen din må du også oppgi e-postadresse når du donerer.

Les mer om skattefradrag her.
Transaksjonskostnader
Transaksjons-kostnader
Uansett hvilken betalingsmetode du benytter så går 100% av din donasjon til organisasjonene du velger. Vi dekker nemlig alle transaksjonskostnader.

  • Vanlig bankoverføring: Ingen
  • AvtaleGiro og bankoverføring med KID (vår foretrukne metode): 2 kr, og sparer oss for manuelt arbeid
  • Vipps: 2,99% av beløpet du donerer
  • PayPal: 2,8 kr + 1,9% av beløpet. Alt du trenger er et debet- eller kredittkort. Du trenger ikke lage egen konto
  • Facebook: Ingen gebyrer, men pengene utbetales i Euro. Det gir et vekslingstap på ca 2%.
Mer om betaling
Facebook
På Facebook kan du starte egen innsamlingsaksjon enkelt og helt gratis.

Alle som donerer via Facebok får en kvittering på epost. Facebook tar ingen gebyrer, men pengene utbetales til oss i euro, så vi får et ca 2% valutatap.

Ved å skrive i tittelen eller beskrivelsen av din Facebook-innsamling hvilken organisasjon du ønsker å samle inn til, så fordeler vi pengene etter ditt ønske. Hvis du ikke skriver noe om dette så går pengene til vår standardfordeling, altså til de organisasjonen(e) som GiveWell til enhver tid mener har størst behov.

Ønsker du skattefradrag for din Facebook-donasjon kan du fylle inn dette skjemaet.
Bank og AvtaleGiro
Dette er vår foretrukne måten å donere på. Vi anbefaler spesielt bankoverføring om du skal gi fast eller en større sum. Fast månedlig betaling skjer med AvtaleGiro. Ved enkeltdonasjoner får du oppgitt en KID.

Ønsker du endringer i din betalingsavtale kan du ta kontakt med oss.

Donasjoner overføres til konto: 1506.29.95960 (DNB).

Du kan registrere din donasjon ved å velge Bank i skjemaet lengre opp på siden. Her bestemmer du hvilke organisasjoner din donasjon skal gå til og om du vil motta mer informasjon fra oss.
PayPal
Gjennom PayPal kan du både gi enkeltdonasjoner og faste månedlige donasjoner. Velger du PayPal når du fyller ut skjemaet over, vil du bli sendt til PayPal for å fullføre donasjonen.

For enkeltdonasjoner kan du bruke din PayPal-saldo, eller Visa/Mastercard uten å opprette en PayPal-konto. Faste månedlige donasjoner krever at du har eller oppretter en PayPal-konto. Du vil da gi den samme sum én gang hver måned. Faste donasjoner kan du når som helst endre eller avslutte på ved å logge inn på din PayPal-konto. Du kan også ta kontakt med oss for å avslutte faste trekk.


Juridisk Merknad

Effekt er forpliktet av juridiske grunner til å reservere seg retten til å bestemme den endelige bruken av donasjoner gitt til Stiftelsen Effekt. Styret i Effekt har imidlertid vedtatt å videreføre donasjoner etter donors ønsker og har ikke avviket fra dette tidligere*. Det foreligger ingen planer om å gå vekk fra dette. Effekt tar ingen gebyrer og donerer videre hele summen som angitt etter donors ønske. Givere står imidlertid fritt til å velge å donere til drift av gieffektivt.no.

*Et unntak gjelder i ekstraordinære tilfeller der vi får donasjoner til organisasjoner vi ikke lengre anbefaler. Dette har til nå kun vært aktuelt for et lite antall donasjoner hvor pengene i stedet er blitt gitt til vår standard fordeling, som per 01.01.2021 er GiveWells Maximum Impact Fund.