Utrett mer med det du gir
Klikk på ønsket betalingsmåte for å velge fordeling blant våre anbefalte organisasjoner
Om du er usikker på hvordan du vil fordele dine donasjoner blant våre anbefalte organisasjoner, så er vår anbefaling å gi til GiveWell sitt tildelingsfond, som betyr at GiveWell fordeler pengene til de organisasjonene der de til enhver tid ser størst behov. Dette er vår standardfordeling. Uansett hvilken fordeling du velger, så vil pengene gå til noen av verdens mest effektive hjelpeorganisasjoner.
Er donasjonen en gave til venner eller familie?
Vi har gavekort du kan laste ned og skrive ut!
Kan du få skattefradrag på donasjoner?
Ja! Du kan få skattefradrag for donasjoner som overstiger 500 kr per år, opp til 50 000 kr. Dette gjelder både for enkeltpersoner og aksjeselskap.

Vi registrerer dine donasjoner hos Skatteetaten hvis du oppgir ditt fødselsnummer i donasjonsløsningen ovenfor. Alternativt kan du gjøre det i ettertid på e-post til donasjon@gieffektivt.no. Om du ønsker en kvittering fra oss på donasjonen din må du også oppgi e-postadresse når du donerer.

Les mer om skattefradrag her.
Transaksjonskostnader
Uansett hvilken betalingsmetode du benytter så går 100% av din donasjon til organisasjonene du velger. Vi dekker eventuelle transaksjonskostnader.

  • Vi foretrekker bankoverføring med KID. Det koster 2 kr, men sparer oss for mye manuelt arbeid
  • Vipps tar 1,75% av beløpet du donerer
  • PayPal tar 2,8 kr + 1,9% av beløpet. Du behøver ikke ha egen bruker hos PayPal, men du må oppgi et debet- eller kredittkort som i en vanlig nettbutikk.
  • Facebook tar ingen gebyrer, men utbetaler pengene i Euro. Vi regner med ca 2% i valutatap på disse donasjonene.
Når vi utfører tildelinger til våre anbefalte organisasjoner, så tar vår og deres bank et gebyr i størrelsesorden 45 - 300 kr, en veldig liten andel av den totale summen vi overfører. Vår andel dekker vi av våre driftsmidler som de andre transaksjonskostnadene.

I fjor hadde vi totalt 15 042 kr i bank- og transaksjonsgebyrer, noe som utgjorde 0,4% av innsamlet beløp. Dessuten betalte vi 12 500 kr for revisor, altså ytterligere 0,3%. Alle disse ble dekket av separate driftsmidler.
Mer om betaling
Facebook
På Facebook kan du donere selv eller starte egen innsamlingsaksjon enkelt og helt gratis. Besøk vår Facebook-side og velg "Gi et bidrag"-knappen under vårt bannerbilde, eller "Opprett innsamlingsaksjon".

Du vil få en kvittering på epost fra Facebook når du donerer. Facebook tar ingen gebyrer, men pengene utbetales i Euro, så vi får et ca 2% valutatap. Les mer om Facebooks innsamlingsfunksjon her.

Ved å skrive i tittelen eller beskrivelsen av din Facebook-innsamling hvilken organisasjon du ønsker å samle inn til, så fordeler vi pengene etter ditt ønske. Hvis du ikke skriver noe om dette så går pengene til vår standardfordeling, altså til de organisasjonen(e) som GiveWell til enhver tid mener har størst behov.

Merk at donasjoner gitt gjennom Facebook per i dag ikke gir skattefradrag.
Bank
Bankoverføringer i Norge utføres som en vanlig betaling og gir veldig lave transaksjonskostnader. Dette er den billigste og enkleste måten å donere på. Vi anbefaler spesielt bankoverføring om du skal gi fast eller en større sum. Du får oppgitt en KID til bruk ved betaling. Enkelte banker tillater ikke bruk av KID ved faste overfrøinger, og du kan da oppgi KIDen som en del av en melding, f.eks. "KID: 12345678"

Donasjoner til våre anbefalte organisasjoner overføres til konto: 1506.29.95960 (DNB).

Du kan registrere din ved å trykke på der det står Bank lengre opp på siden. Her bestemmer du hvilke organisasjoner din donasjon skal gå til og om du vil motta mer informasjon fra oss. Har du spørsmål kan du sende en e-post til donasjon@gieffektivt.no.

PayPal
Gjennom PayPal kan du både gi enkeltdonasjoner og faste månedlige donasjoner. Velger du PayPal lengre oppe på siden, vil du bli sendt til PayPal for å bekrefte donasjonen etter du har fylt inn informasjonen om deg selv og donasjonen din.

Ønsker du å gi en enkeltdonasjon kan du velge om du ønsker å betale via din PayPal-konto, eller med et betalingskort, f.eks. Visa eller Mastercard (dette alternativet krever ikke at du har PayPal-konto). Du fyller da inn kortinformasjonen din og godkjenner betalingen.

Velger du å gi en fast månedlig donasjon vil PayPal opprette et abonnement på denne overføringen. Dette krever at du har eller oppretter en PayPal-konto. Du vil da gi den samme summen rundt samme dato hver måned. Du kan når som helst avslutte den automatiske donasjonen ved å logge inn i din PayPal-konto, hvor du kan administrere faste betalinger. Du kan også ta kontakt med oss for å avslutte den faste PayPal-betalingen din.


Juridisk Merknad
Effekt er forpliktet av juridiske grunner til å reservere seg retten til å bestemme den endelige bruken av donasjoner gitt til Stiftelsen Effekt. Styret i Effekt har imidlertid vedtatt å videreføre donasjoner etter donors ønsker og har aldri avviket fra dette tidligere. Det foreligger heller ingen planer om å gå vekk fra dette. Effekt tar ingen gebyrer og donerer videre hele summen som angitt etter givers ønske. Givere står imidlertid fritt til å velge å donere til drift av Stiftelsen Effekt som står bak gieffektivt.no.
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få kvartalsvise oppdateringer fra oss
Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt godtar du vår personvernerklæring
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler, altså tekstfiler plassert på datamaskinen din, for å hjelpe til å analysere hvordan brukere benytter seg av nettsiden. Vi benytter denne informasjonen til å gi våre brukere en best mulig tjeneste.
Ok, ikke vis igjen
Close